per 10-08-2016 stop ik met werken als babyfluisteraar

HSP / hooggevoelig / overprikkeld
                   
Hartkloppingen, druk gevoel in je hoofd, een opgejaagd gevoel, lusteloosheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, vermoeidheid, hoofdpijn, veel dromen en snel geprikkeld zijn, kunnen tekenen van hooggevoeligheid of overprikkeling zijn. Dit wordt ook wel HSP genoemd. HSP staat voor Hoog Sensitieve Personen.
Hooggevoeligheid en overprikkeling kunnen uitmonden in onder andere depressie, burn-out, overspannenheid, hoge bloeddruk, gewichtsproblemen en verslaving. Suikerverslaving is een probleem welke bij hooggevoelige mensen veel voorkomt.
 
Klacht wordt kracht
Herken jij jezelf in deze omschrijving, dan kan het zijn dat jij last hebt van het hooggevoelig zijn. HSP, hooggevoeligheid of overprikkeling mag echter geen stempel zijn. Jij bént niet je hooggevoeligheid, je ondervindt er hinder van. Deze klachten zijn niet onlosmakelijk met je verbonden. Het kan in bepaalde periodes in je leven opspelen, of onder sommige omstandigheden. Bovendien, wat je nu als klacht ervaart, kan met begeleiding je grootste kracht worden.
Mensen die hebben leren omgaan met hun sensitiviteit zijn uitermate goed in het inschatten van andere mensen en situaties. Bovendien beoordelen zij vaak beter wat goed voor hen is en wat niet. Zij handelen vanuit hun kracht. Bijvoorbeeld in de keuze voor een baan, woning of relatie.
 
Coaching biedt inzicht en rust
Coaching voor hooggevoelige personen levert inzicht en rust op. Ik ga uit van de kracht en eigen verantwoordelijkheid van de persoon. Jouw gevoeligheid hoeft geen beperking te zijn, als je er maar mee om kunt gaan. Jouw leven en ervaringen zijn leidend voor mijn adviezen. Je krijgt inzicht in jouw energiehuishouding: wat kost jou energie en wat levert jou energie op? Aan de hand van dat inzicht kun je je dagen, werkschema en leven herindelen. Het resultaat is ontspanning en de transformatie van klacht naar kracht.
Voorafgaand aan de serie coachingsessies formuleren we doelen. Bij de afronding wordt geëvalueerd en gescoord. Zo wordt de winst die je boekt niet alleen merkbaar in je leven, maar ook concreet zichtbaar.
 
Sessies
Coaching voor hooggevoelige personen bestaat meestal uit een serie van 5 sessies, eventueel verlengd met nogmaals 5 sessies. Tarief per sessie: €121,00 incl. BTW.
 
Voor hooggevoelige kinderen tot en met 16 jaar kan babyfluisteren een goede oplossing bieden.
 
Lees op de pagina Werkwijze meer over mijn kennis en ervaring. Neem voor meer informatie gerust contact op. Ik neem de tijd voor je en help je graag verder.
 
Hartegroet,
Selma Weideman
 
 

Volg mij!
BabyFluisteren Selma Weideman
Deel deze site!