per 10-08-2016 stop ik met werken als babyfluisteraar

Ervaringen van cliënten

 

Elke keer als ik een gezin ontmoet gaat het anders. Elke ontmoeting is uniek en waardevol. Ik weet van te voren niet hoe de sessie zal lopen en wat er zal gebeuren. Maar wat er ook gebeurt, het is altijd ontroerend, indrukwekkend en to-the-point.


September 2015
 

1 Wat een rust heeft jouw bezoek gebracht, ontzettend bedankt. Derya
 

2 Jouw bezoek heeft bij ons allemaal veel los en helder gemaakt. We begrijpen nu dat ik echt mag leren loslaten en dat mijn angsten kleiner mogen worden. Alleen al door dit te weten en te voelen slaapt Iza beter en door.

3 De nachten gaan nu zo goed, het is echt een ander meisje geworden. We zijn zo blij met dit resultaat, ik kan weer slapen. Heerlijk!


Januari 2015
 

Het gaat nu heel goed met Boaz. Maanden lang zijn we 's nachts met hem bezig geweest. Ontroostbaar huilen, schreeuwen, overstrekken, spugen en zo veel onrust. Sinds Selma haar bezoek is het, na een paar dagen heftige onrust, beter gegaan met Boaz. We zagen hem ontspannen. Wij hebben ontzettend veel tips gekregen en nu we weten dat Boaz oa meer begrenzing nodig heeft van ons, kunnen we hem ook helpen. De nachten slaapt Boaz door, soms nog een keer eruit voor een speentje, maar hij slaapt dan snel wel in én door. Goud die Selma, wat ben ik blij dat ik haar heb gebeld en dat ze ons wilde helpen. Boaz is bij ons geland, 1000 maal dank! <3


Augustus 2014
 

Selma kwam bij ons thuis en straalde een enorme rust en kracht uit. Alleen dat al heeft ons geholpen rustig te worden en echt te luisteren naar onze kinderen. Sinds Selma is geweest is er rust in ons huis, we hebben ontzettend veel aan alle praktische tips die we hebben gekregen en bij vragen mogen we Selma altijd contacten. Noa onze dochter is een mooie spiegel voor ons en Selma heeft woorden gegeven aan Noa haar gedrag. Dank je wel!


Maart 2014
 

Femke lacht en slaapt weer! Femke is nu 2 jaar en heeft 2 jaar lang gehuild 's nachts en sliep niet door. 2 jaar lang zijn we elke nacht wakker geweest! Gek werden we ervan, we hebben ons veel zorgen gemaakt. Ongelofelijk maar weer, na 2 sessie bij jou en de nodige veranderingen in haar ritme, slaapt ze. Hierdoor eet ze beter, en lacht ze veel meer. En wij lachen mee, dank je wel Selma! En wat bijzonder dat je in deze zware tijd, met je eigen dochtertje, dit voor ons gezin hebt kunnen doen.


Juni 2013
 

Met Nienke gaat het nu, dankzij jou, heel goed. Eindelijk weten wat ze heeft, een glutenallergie! Ze groeit weer, komt aan in gewicht en ze heeft haar concentratie terug op school. Dank Selma, ik ben blij dat ik de stap naar jou toe heb gezet.



Maart 2013


Op de zomervakantie kwam ik een gezin tegen. Een bijzondere ont-moeting in Frankrijk. Ik had al een paar dagen gezien en gevoeld dat hun dochter helemaal niet goed in haar vel zat.
Hieronder verteld de moeder van dat gezin hoe onze ontmoeting is verlopen.

"Ik ben samen met mijn man en 2 kinderen, een jongetje van 1 en een meisje van 4,5 op vakantie in Frankrijk, als ik Selma tegenkom. We staan in het speeltuintje te kijken naar onze dochter als ik aangeef dat ik Derek Ogilvie wel eens naar mijn dochter wil laten kijken.
Als Selma verteld een baby/kind fluisteraar te zijn en wel eens wil luisteren naar wat mijn dochter zonder te praten te vertellen heeft, sta ik daar helemaal voor open.
We hebben al verschillende wegen bewandeld, extra hulp thuis door het consultatiebureau, de huisarts die haar doorstuurt voor buisjes en een kinder-psycholoog. Allen zeggen hetzelfde: "er is niets met u dochter aan de hand". Maar waarom heb ik dan sterk het gevoel dat er wél iets is?
Ze is 2 jaar oud als het begint. Ze zoekt steeds de grenzen op en ik lijk wel een politie-agent; ben wel 40 keer per dag aan het waarschuwen en straffen, want dat krijg je als advies. Na 3x zeggen en niet luisteren, 2 minuten (wegens haar leeftijd  ) op de gang. Maar dit maakt geen indruk wat we ook proberen ze komt, na die 2 min, terug en doet het gewoon weer.
Zoals we het zelf altijd beschrijven: Je geeft haar een waarschuwing blijf van de hete thee en ze pakt de koffie, je waarschuwt voor de koffie en ze pakt de soep.
Wij zijn als ouders en zeker ik als moeder, uitgeput en radeloos. Wat is er met ons meisje? Het lijkt allemaal niet meer bij haar binnen te komen.
Na 4 dagen observatie van Selma komt eruit dat ze “Hoog Gevoelig”  is en compleet overprikkeld is. Ze krijgt zo veel prikkels binnen, ze hoort, ziet, ruikt echt alles, waardoor haar hoofdje vol zit. Dat wat wij van haar vragen kan er gewoonweg niet meer bij.
Wat nu? Selma raadt aan er over te gaan lezen en te beginnen om voedsel zonder suiker te gaan gebruiken. Ook geeft ze aan dat we haar liefdevol moeten gaan begrenzen. Begrenzing geeft veiligheid en rust.
Mij geeft ze ook een advies: jij moet er even alléén tussenuit en raad mij www.kuuroorddeschouw.nl aan. Een beter advies had ik niet kunnen krijgen.
Nu ruim 1 jaar later is er veel veranderd.
We kunnen onze dochter beter begrijpen en rekening houden met haar, maar ook met haar broertje en mij zelf, want wat blijkt, we zijn alle 3 hooggevoelig.
Dit maakt ons leven niet altijd even makkelijk, maar wel begrijpelijk en dat is een hele vooruitgang.
Ik ben erg blij dat we Selma hebben ontmoet."
 

Maart 2013 Weekendworkshop ervaring
 

Het gaat heel goed met me! Ik heb ontzettend veel aan het weekend gehad en heb het gevoel dat sinds dat weekend alle energie de goede richting op gaat. Daar bedoel ik mee dat mijn werk goed gaat, ik me goed en sterk voel, ik de kinderen makkelijker aan kan, eigenlijk alleen maar positieve dingen. Heerlijk om af en toe op zo'n manier met jezelf bezig te zijn, mijn wens die ik in het vuur heb gegooid komt op deze manier uit!


December 2012
 

Na de geboorte van mijn dochter had ik even tijd nodig om haar te leren begrijpen. Na een aantal maanden had ik nog steeds het idee dat ik mijn dochter niet begreep. Ze huilde heel veel en ik had het idee dat ik niets goed kon doen. Via social media kwam ik in contact met Selma. Uiteindelijk heb ik na de zoveelste slapeloze nacht en lang twijfelen een afspraak gemaakt voor een fluistersessie. Daaruit kwam onder andere naar voren dat mijn dochter bepaalde voeding niet goed verdraagt. Na die voeding uit het dieet gehaald te hebben kregen wij een hele andere dochter terug. Ze blijft een heel gevoelig meisje, maar dankzij Selma weten wij hoe we er het beste mee om kunnen gaan. Ook kwam naar voren dat het met mij niet helemaal fantastisch ging en dat er dingen waren waar ik aan wilde gaan werken. Uiteindelijk heeft Selma mij fantastisch begeleid tijdens de coachingssessie’s. Ik ben door een zeer diep dal gegaan, maar uiteindelijk sta ik boven op de berg en kan ik kiezen voor dingen die goed voor mij zijn en loslaten wat ik niet in de hand heb. Dat brengt voor mij een hoop rust en geeft me veel energie.
 
Selma, bedankt dat je in mijn leven kwam. Ik ben je zeer dankbaar.



December 2012


Na al die jaren weet ik eindelijk wat er aan de hand is met mij. Je hebt mij geweldig begeleid tijdens de coaching sessies. Ik heb mezelf terug gevonden en voel me energiek!


November 2012
 

Al jaren lang had mijn zoon van 6 een zindelijkheidsprobleem. Hij had regelmatig poepbroeken en hij raakte sociaal gezien steeds meer in een isolement. Hij voelde zich zo ellendig. We waren echt overal al geweest, zelfs op de poeppoli. Niets had het gewenste resultaat. Toen toch maar bij Selma een afspraak gemaakt en daar hadden we eindelijk het idee dat er echt naar onze zoon gekeken werd. Selma pakte het heel serieus op en adviseerde ons bloed te laten prikken via de huisarts. Hieruit bleek wat ze al vermoedde, een schildklier probleem en een ernstig Vitamine B12 te kort. Dit wordt nu behandeld door de kinderarts met injecties. De poepbroeken zijn verleden tijd en onze zoon straalt weer:-)

Selma, we zijn je zo dankbaar.
 

Oktober 2012


Ik ben echt elke dag nog blij dat we bij je zijn geweest. Er is zoveel meer harmonie en respect voor elkaar, dit is hoe ik mij het moederschap had voorgesteld in plaats van strijd en frustraties op elkaar afreageren.


September 2012
 

Wij hebben ruim 7 maanden geworsteld met slapeloze nachten doordat één van onze tweeling 's nachts niet sliep, onophoudelijk bleef huilen en onder de eczeem zat en veel last van constipatie had. 
We zijn een aantal malen naar de kinderarts geweest, zonder positief resultaat. We werden naar huis gestuurd met een crème voor de eczeem en lactulose-siroop voor de ontlasting. Dat werkte vaak heel kort en dan begon het liedje weer van voren af aan. Radeloos werden we er van. We hadden zelf sterk de indruk dat het aan zijn voeding zou kunnen liggen, maar waren niet meer bij machte (door de vermoeidheid) om daar iets aan te doen. Omdat we met huisartsen, consultatiebureau en ziekenhuis geen stap verder kwamen zijn we verder gaan zoeken. Via via kwamen we bij Selma terecht. Met ons hele gezin (met 3 kids) zijn we bij haar geweest. Al meteen werd duidelijk dat één van onze tweeling "gewoon" koemelk allergie heeft, intolerantie voor een aantal voedingsproducten zoals tarwe, rood vlees en nachtschade groente. (een allergie die het ziekenhuis ook makkelijk had kunnen constateren).  Omdat zijn allergie en intolerantie zo hoog was zijn we meteen begonnen met Spelt pap en Spelt brood. Het is ongelofelijk hoe snel hij toen opknapte. Zijn huid werd beter, zijn humeur ging vooruit en hij sliep al vrij snel in de nacht ook door! Wat een verademing.
We zijn nog één keer terug geweest om een kleine terugval te bespreken, daaruit kwam naar voren dat hij heel veel prikkels krijgt, deze niet altijd goed kan verwerken en dat hij het huilen in de nacht nodig heeft om te kunnen ontladen.
Het blijft een onrustig jongetje waarbij je goed moet opletten wat er overdag gebeurd maar de meeste nachten gaat het nu goed en wij krijgen weer rust. Ik kan me niet bedenken wat we hadden moeten doen als we niet bij Selma een afspraak hadden gemaakt. 
We hebben zoveel aan ons bezoek gehad en met een gezonde dosis verstand zijn een aantal punten ook heel logisch!
Voor wie nog twijfelt, het is niet gek en/of zweverig het is juist heel verhelderend en prettig om eindelijk te weten wat er met je kind aan de hand is en wat je er zelf aan zou kunnen doen!
 


September 2012
 

Een jaar lang is Sanne (6 jaar) onder behandeling geweest bij een psycholoog. Sanne is altijd al een druk en gevoelig meisje geweest, maar haar gedrag werd steeds extremer. Ze zei ook zelf dat ze heel verdrietig was. De hele dag waren we met haar bezig. We waren echt ten einde raad. Niets leek effect te hebben. Ook de psycholoog kon haar vinger er niet op leggen.
Selma heeft contact met haar gemaakt en op het moment dat ze dat deed reageerde Sanne daar heel heftig op. Ze werd heel driftig, boos en huilde enorm. Selma heeft toen alles opgeschreven wat ze voelde over Sanne. Daar kwamen hele praktische adviezen uit, maar ook een allergie en een ijzer te kort. We zijn aan de slag gegaan met de door Selma gegeven adviezen. 2 Weken later zagen we elkaar weer en we kennen Sanne niet meer terug. Ze kan nu heerlijk alleen spelen, is veel minder vaak boos, ook op school merken de leerkrachten een groot verschil. En de psycholoog is nu uitbehandeld. Dit hadden we veel eerder moeten doen!
Selma, je hebt ons leven en die van Sanne weer kleur gegeven, veel dank daarvoor.
 

Augustus 2012
 

Na 1 jaar tobben en heel veel hormoonzalf smeren hebben we de stap gezet en een afspraak ingeplad met babyfluisteraar Selma. Het gaf ons geen goed gevoel om steeds maar weer hormoonzalf te moeten smeren bij onze zoon. Hij is nog zo klein! Na 2 sessies is het eczeem van Ruben verdwenen. We smeren geen hormoonzalf meer! Ruben bleek een behoorlijke allergie te hebben, hij krijgt nu geen tarwe meer. Hij is super energiek, slaapt rustiger en ontwikkelt ineens heel snel.


Juli 2012
 

Onze dochter van 15 maanden sliep al 1 jaar lang bijzonder slecht. Elke nacht moesten we er wel 5 keer uit omdat ze huilend wakker werd. Eenmaal bij Selma aangekomen bleek dat ze een steeds terugkerende ooronsteking had, zonder dat wij en de artsen het wisten. We zijn doorverwezen naar de kno arts, deze heeft buisjes geplaatst en ze slaapt! Elke nacht slaapt ze het klokje rond. Selma bedankt, ook namens onze dochter die nu geen pijn meer in haar oren heeft.


Juni 2012


In de Vriendin had ik gelezen over Selma. In eerste instantie had ik het artikel bewaard voor iemand anders maar een paar weken later hebben wij toch zelf contact met opgenomen.
Ons lieve zoontje was van af begin af aan model kindje, rustig, tevreden en vooral snel heerlijk doorslapen! Vanaf dat hij een half jaar was kwam hier verandering in. Hij kreeg de ene na de andere oorontsteking en was constant aan de diaree. 'S nachts werd hij een keer of 3/4 huilend wakker. Als hij wakker werd ging een van ons er uit om hem te troosten en dan was hij weer even stil, maar vervolgens begon hij na een uurtje of wat weer te huilen en zo ging dat de nacht door. Tot overmaat van ramp belande ons kleine mannetje vlak voor zijn 1e verjaardag in het ziekenhuis na dat hij was uitgedroogd. Hij was besmet met het Rota virus. Hij kreeg een sonde en is voor een week opgenomen. Ik ben toen praktisch niet van zijn zijde geweken. Toen het huilen alleen nog maar erger werd en we zelfs 's avonds naar de dokterswacht zijn geweest, omdat zijn billen helemaal tot bloedens aan toe kapot waren, heb ik contact met Selma gezocht. Gelukkig konden we die zelfde week nog terecht. Selma vertelde ons dat ons manneke zeer gevoelig is. De afgelopen periode was voor hem ook enorm heftig geweest en huilen was voor hem de manier om te ontladen. En ja hoor... daar kwam het gevreesde advies.... "laat hem maar huilen, hij heeft het nodig". Hoe kan je als moeder zijnde nou je kindje laten huilen?!! Maar wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben. Na 2 nachten waar in hij 20 minuten heeft gehuild slaapt hij weer door! Als we nu een drukke dag hebben gehad huilt hij soms 's avonds nog even maar dan laten we hem even van zich af huilen en gaat hij heerlijk slapen. Wat een verademing! Ik vond het vooral fijn dat ik nu wist waarom hij huilde, hij moest gewoon alle prikkels kwijt! Toen ik dit wist had ik er minder moeite mee. Vanwege de diaree hadden wij het idee dat ons zoontje koemelk allergie had en gaven we hem Pepti als flesvoeding. Selma gaf aan dat hij niet allergisch, maar overgevoelig is voor koemelk en adviseerde ons om over te gaan op havermelk. Dit doen we nu een aantal weken en het gaat echt zo veel beter! Natuurlijk blijven er uitdagingen en moet je echt wel rekening houden met een zeer gevoelig kindje, maar nu we dit allemaal weten en veel dingen hebben aangepast hebben wij wel weer ons vrolijke mannetje terug! Wij zijn Selma enorm dankbaar en hopen dat ze veel andere kindjes, en dus ook ouders, in de toekomst mag helpen.
 


Geschreven door Anoniem 31 mei 2012
 

Selma vroeg ons om een stukje te schrijven, zodat dit gedeeld kan worden met andere ouders. Onze dochter sliep al vanaf haar geboorte niet goed, ze huilde heel veel en werd elke nacht wel 4x wakker. Ook had ze veel last van eczeem.
Selma heeft geluisterd naar onze dochter. In de praktijk reageerde ze daarop en werd ze heel druk en huilerig. Selma wist ons precies te vertellen wat er aan de hand was, heel bijzonder. Nog wat sceptisch, maar wel vol goede moed, zijn we thuis direct aan de slag gegaan, met de door Selma gegeven, tips en adviezen. De eerste nacht huilde ze nog en daarna was ze stil! Wauw, na al die maanden van huilen en onrust sliep ze ineens door! Ook haar eczeem is sterk verminderd en vlamt alleen nog op bij ziekte of onrust. Selma, dank je wel, ik zou iedere ouder én kind dit gunnen!
 


Geschreven door H. Wienbeck 14-05-2012
 

2 jaar ben ik op zoek geweest naar het antwoord op mijn vraag; Waarom heeft mijn dochter zo veel last van anale jeuk en waar komt het vandaan? Het was om gek van te worden, zij huilde van de jeuk en ik huilde van onmacht, ik kon niets anders doen dan toekijken. 2 Jaar lang hebben we geen fatsoenlijke nacht meer gehad. Ik ben begonnen met alternatieve behandelingen, want ik wilde haar de medische poespas besparen. Toen dat uiteindelijk niets opleverde ben ik toch maar een afspraak gaan maken in het ziekenhuis. Ze is daar helemaal binnenstebuiten gedraaid en ze konden niets vinden, ze was helemaal in orde. Dat was dan weer het positieve eraan, ik wist dat mijn kind lichamelijk gezond was. Maar waar kwam dan die ondragelijke jeuk vandaan???
 
Op een dag las ik een artikel over Selma, de babyfluisteraar. Het sprak me zo aan dat ik meteen een afspraak heb gemaakt. 3 Weken later zaten we tegenover haar. Selma is een heel aardige, rustige vrouw. Ze begon vragen te stellen aan mijn dochter en liet haar iets inkleuren. Op die manier was ze rustig en kon Selma haar werk gaan doen. Ze begon mijn dochter op te nemen en kreeg veel informatie door van haar. Nu is het zo dat mijn dochter al veel heeft meegemaakt in haar jonge leven.  Wat bleek is dat Senna zeer gevoelig is en de jeuk een reactie daarop. Tevens was er ook medisch probleem en dat was vrij makkelijk te verhelpen.
Ik heb van Selma verschillende opdrachten gekregen die ik ook meteen ben gaan uitvoeren. De eerste nacht al ging ze alleen naar bed en heeft de hele nacht zonder jeuk geslapen. Wat een rust. Zelf is ze er ook heel blij mee. 3 weken later zijn we nog 1x terug bij Selma geweest om te zien hoe het met haar ging. Er is in die 3 weken veel gebeurd en veranderd. En het belangrijkste; mijn kind heeft geen jeuk meer en gaat regelmatig naar het toilet. Ze heeft ook minder last van het verleden. Veel emoties zijn verdwenen.
 
Ik ben blij dat ik de stap heb genomen en naar Selma ben gegaan. Het is echt een wonder. Ik wil dan ook iedereen aanraden als je kind ergens mee zit, om naar Selma te gaan. Zij helpt je echt. Geen medicijnen, geen vervelende ingrepen. Ik moest er een eindje voor rijden, van Limburg naar Overijssel, maar het was het waard.
 
Ik kan dan ook alleen maar zeggen namens mij en mijn dochter; Selma bedankt. En dat is nog maar zachtjes uitgedrukt.
 
H.Wienbeck.
 


Geschreven door Sharon Cijs 10-04-2012

“Anne heeft een voedselallergie en refluxklachten, wat inhoudt dat haar maagzuur terug de slokdarm in stroomt. Dat veroorzaakt erge pijn. Om te zorgen dat Annes eten toch naar beneden kan, lieten we haar altijd slapen in een draagzak. Toch lag ze elke nacht huilend wakker. Haar verdriet was zó ongrijpbaar. Huilde ze omdat ze iets verkeerds had gegeten, omdat ík iets verkeerd had gegeten - ik gaf borstvoeding - of vanwege de refluxklachten? Ik was kapot van de zorgen en van de moeheid. In de winkel viel mijn oog op de tekst ‘Selma is babyfluisteraar’ op de cover van Vriendin. Tijdens het lezen kreeg ik meteen een goed gevoel over Selma. Ik besloot mee te doen aan de win-actie. Dat ik won, was een enorme verrassing!”
 

“Ik was bang dat het misschien zweverig zou zijn, maar het voelde meteen prettig. Selma maakte contact met Anne zonder haar aan te raken, dus Anne merkte er niks van: ze zat lekker te spelen met haar broertje Max (3). Uit het contact maakte Selma op dat Anne geen last meer heeft van haar reflux, maar wél allergisch is voor melk, suiker en gluten. Wat Selma mij en mijn man Jorrit ook vertelde, is dat Anne moe en overprikkeld is. Haar systeem is in de war geraakt en geprikkeld door de reflux en het slapen in de draagzak. Selma raadde ons aan om onze dochter weer in haar eigen bedje te laten slapen. En hoe moeilijk ook: als ze hard zou gaan huilen, mochten we haar niet uit bed tillen. Dat verliep, zoals Selma voorspeld had, in het begin héél moeizaam. Zowel de tweede dag, tweede avond als tweede nacht huilde Anne anderhalf uur non-stop. Normaal zou ik Anne op zo’n moment meteen oppakken, maar omdat Selma’s advies voor mijn gevoel echt klopte, hield ik me aan mijn afspraak en troostte ik Anne vanaf een afstandje. Dit had Anne nodig."
 

“Inmiddels is er een week voorbij en zijn er al twee nachten geweest waarin we Anne helemaal niet hebben gehoord. Dat is voor het eerst sinds haar geboorte! Afgelopen week was intensief en moeilijk, maar nu gaat het heel goed. Ik ben ontzettend blij dat we bij Selma zijn geweest. Eindelijk ben ik bevrijd van die constante spanning door de vragen die door mijn hoofd spookten: ‘Heb ik iets verkeerd gedaan?’, ‘Heeft Anne pijn?’, ‘Maak ik haar niet wakker?’ Selma krijgt een grote bos bloemen van ons.”

 

Geschreven door Annoniem 13-03-2012

"Toen onze dochter na zo'n 17 maanden nog steeds ontzettend veel huilde en altijd onrustig was, besloten wij naar Selma te gaan. Voorafgaand hieraan hadden wij het hele reguliere circuit al talloze malen doorlopen. En echt heel veel hebben we daar niet aan gehad.

De dag nadat we bij Selma waren geweest, leek het al of we een ander kind hadden.

Nog voordat wij alle tips hadden toegepast, was ze al veel rustiger en het vele huilen was eindelijk afgenomen. We vragen ons nog regelmatig af hoe het was geweest als we eerder naar Selma waren gegaan. In ons geval hadden we dus beter eerst bij Selma kunnen beginnen
in plaats van te eindigen".


Geschreven door Claire 23-02-2012

Ik vond het zeer bijzonder, de fluistersessie gisteren... Ik besef me eigenlijk alleen nog maar meer hoe eigen en bijzonder onze kindjes zijn..Prachtkinderen.
 

Geschreven door Marleen 22 februari 2012

Een tijd geleden zijn we bij jou geweest voor een fluistersessie met onze zoon. We zijn al gauw begonnen met dat wat je adviseerde. Het duurde ongeveer 3 dagen voordat hij doorhad dat mama en papa sterk stonden in wat ze zeiden. Hij probeerde elke avond onze grens op te zoeken, maar ging uiteindelijk slapen. Zo ging het die week een beetje hetzelfde door, maar wel elke dag wat beter.

Op dit moment gaat hij zonder protest lekker slapen. Hij huilt laat in de avond vaak nog even, maar dat stopt vaak heel snel. Als we er al naar toe moeten, stoppen we hem lekker in en slaapt hij lekker door.

Vannacht heeft hij zelfs voor het eerst helemaal doorgeslapen. YES! Dat was echt lang geleden. Hij wordt nog wel vroeg wakker, maar stap voor stap komt hij steeds meer in zijn eigen ritme.


Geschreven door Annemiek 30 januari 2012

Selma heeft ons gezin enorm geholpen. Het duurde wel even voordat alles tot rust was gekomen, dit had tijd nodig. Tijdens de afspraak kregen we heel veel informatie van Selma die ze echt niet van te voren kon weten. Ze sloeg de spijker op zijn kop! Langzaamaan zijn we alles toe gaan passen en nu, 4 weken later, is er echt heel veel veranderd binnen ons gezin. Vooral ikzelf voel me beter en rustiger en heb meer vertrouwen in onze kinderen. Hierdoor loopt alles beter en slapen ze beiden rustiger, langer en vaster. Selma dank je wel!


Geschreven door Sigrid 19 december 2011

Wat een geweldige ervaring! Na 1,5 jaar van slapeloze nachten, slapen we eindelijk allemaal weer goed. Het is rustig in huis 's nachts...
Ik ben ontzettend blij dat we de moeite heb genomen om vanuit Helmond naar Holten te rijden met ons gezin. We hadden zelf al van alles geprobeerd om ervoor te zorgen dat ons lieve, vrolijke, gezellige kereltje van 2 's nachts wat meer rust vond. Soms ging het goed, maar structureel om 5.15 uur de dag beginnen ging mij toch echt te ver. Eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat we toch met wat vooroordelen naar Holten zijn afgereisd. "Als het maar niet te zweverig is"... "Als ik maar wat concrete tips krijg". Nou, die hebben we gekregen! De dingen die Selma vertelde over onze zoon, waren toch wel heel herkenbaar. Echter, we hebben enkele tips gekregen, die we nooit zelf hadden kunnen bedenken. Diezelfde middag zijn we het e.e.a. in de praktijk gaan brengen en vanaf dat moment sliep onze zoon door en beginnen de dagen nu om 6.30 uur. En dat is toch ruim een uur later!

Daarnaast hebben mijn vriend en ik ook dingen over onszelf teruggekregen. Heel waardevol en zeker goed om eens te horen uit de mond van een ander. Misschien heb ik persoonlijk daar nog wel het meeste aan gehad.
Selma, wij weten jou te vinden, mochten we er op termijn weer even niet uitkomen!
 

Geschreven door Tamara 30 november 2011

Afgelopen jaar ben je bij ons thuis geweest en heb je ons enorm geholpen met onze zoon. Je vertelde dat hij een oorontsteking had en dat klopte, bleek later bij de kno arts! Zijn neusamandelen waren erg groot en zijn verwijderd en hij had pus achter zijn trommelvlies; hij heeft toen buisjes gekregen. Dit verklaarde alles voor ons. Af en toe krijgt hij nog een loopoor met wat koorts, maar met oordruppels zijn de klachten snel verdwenen. We zijn je dan ook erg dankbaar dat jij ons kon vertellen dat hij last van zijn oren had, aangezien wij door de huisarts steeds naar huis werden gestuurd!
 

Geschreven door Mirjam 29 november 2011

Wat bijzonder om een inkijkje te krijgen in wat er in mijn baby omgaat! De fluistersessie heeft mij nieuwe inzichten en concrete adviezen opgeleverd. Ik heb nieuw vertrouwen opgedaan voor de toekomst en voel me bevestigd in mijn eigen kunnen. Dit heeft thuis direct geresulteerd in meer rust. Selma schept een prettige sfeer en communiceert helder en zorgvuldig. Via haar als tussenpersoon heb ik meer over mezelf en mijn zoon kunnen leren en dit maakt dat ik nu met andere ogen naar mijn kind kijk. Ik kan het iedereen aanraden!
 

Geschreven door Diana te Utrecht, oktober 2011

Sinds jouw bezoek is er hier veel veranderd en daar wilde ik je al een poosje over vertellen.

Om je geheugen even op te frissen: Onze zoon kon niet zelf in slaap vallen, viel echter met onze hulp ook vaak moeilijk in slaap en werd ook nog eens heel vaak wakker elke nacht. Jouw advies was hem een eigen plek te geven in een andere kamer en om hem te leren zelf in te slapen door hem te laten huilen. Mijn eerdere ervaringen met "laten huilen" waren niet goed, maar dat kwam ook omdat ik nooit écht had doorgezet. Uiteindelijk had ik hem altijd weer in slaap geholpen. Jij vertelde mij dat je met je eigen dochter een vergelijkbare ervaring had en dat maakte het advies voor mij toegankelijker.

Mijn zorg was dat mijn zoon zich onveilig zou gaan voelen en dat het een negatieve invloed zou hebben op zijn hechting. Jij hebt mij het vertrouwen gegeven dat hij niet onveilig gehecht kon raken zolang ik er innerlijk voor hem ben en dat hij bovendien sterk genoeg is en ook behoefte heeft om deze zelfstandigheid te leren. Dit was voor mij de sleutel waardoor het "laten huilen" deze keer wel succes had. Ik heb altijd in gedachten tegen hem gepraat als hij huilde, daardoor stelde ik mezelf gerust en vaak als ik zelf vertrouwen voelde was hij ook gelijk stil.

Onze nieuwe regel was dat, als hij niet aan de borst in slaap valt dan, valt hij in bed in slaap. Hij heeft twee keer een uur gehuild en daarnaast een aantal keer 20 minuten tot een half uur. Dat was echt helemaal niet leuk, maar al na een dag of twee viel hij voor het eerst zonder huilen in slaap en na een week of zo bijna altijd. Gisteren en vandaag heeft hij zelfs in een vreemd huis geslapen! Hij heeft zichzelf meer op de wereld gezet, doordat wij hem de kans gaven zijn emoties te uiten, door te huilen.

De verandering in het slapen van mijn zoon heeft voor heel veel verlichting gezorgd. Mijn partner en ik hebben meer tijd voor elkaar en we kunnen ook in bed met elkaar praten zonder bang te zijn dat hij wakker wordt. Er kwam weer ruimte voor nieuwe initiatieven. We hebben een huis gekocht en we gaan trouwen.

Onze zoon krijgt rijkelijk de kans om de wereld te ontdekken door met water te spelen of lekker buiten te kruipen (weer of geen weer, hij heeft een skibroek) en mag ook af en toe met zijn handen eten. Zo voedde ik hem al op, maar dat heeft na het gesprek met jou nog meer gewicht gekregen.
 

Anoniem september 2011

We hebben 2 jonge dochters die beide periodes hebben gehad van slecht slapen. Daarnaast vertoont onze oudste dochter veel moeilijk gedrag. We wisten zelf niet goed meer hoe we hier mee om konden gaan. We hebben twee weken geleden een fluistersessie met Selma gehad. Selma voelde onze meisjes en ons heel goed aan en kon veel vertellen over wat er allemaal speelt. We zijn heel blij dat Selma ons inzicht in bepaalde dingen heeft gegeven en daarbij ook praktische tips om er mee om te gaan.
 
Er is in korte tijd al veel veranderd bij ons in huis. We zijn er nog niet, maar hebben al veel meer fijne, positieve momenten met elkaar. We vinden het heel prettig dat we Selma ook nog kunnen bellen of mailen als we vragen hebben.
 

Geschreven door Els augustus 2011

Selma heeft ons laten voelen en laten weten wat de behoefte is van onze kinderen. De keuzes die we moeten maken zijn niet makkelijk, maar we merken bij elke stap die we zetten, dat het met de kinderen beter gaat en dus ook met ons. Het is dus echt waar dat het moeilijkste om toe te passen het allerbelangrijkste is!

De kinderen maken minder ruzie samen en kunnen beter alleen spelen. Fijn ook al die praktische tips, we gaan er voor!
 

Geschreven door Trudy augustus 2011

Sinds Selma is geweest slaapt onze dochter weer, er is echt iets wezenlijks veranderd in ons, maar ook in haar. Het feit dat wij nu weten wat er met haar is geeft ons allemaal rust, we kunnen samen verder. Dank je wel!
 

Geschreven door Koos en Marleen juli 2011

In juni 2011 is Selma bij ons langsgeweest. Ons zoontje van bijna 2,5 jaar was zichzelf al even niet meer! Omdat ik Selma ken en ik ontdenkte wat ze kon ben ik contact met haar gaan opnemen met de vraag of ze ons kon helpen hiermee. Wat een geweldige ervaring was dat, ze is gaan peuterfluisteren met hem en wat ze zei en doorkreeg van Stijn daar stonden we echt van te kijken! Ze zei dingen die ze echt niet van tevoren kon weten en wat hebben we hier ontzettend veel aan gehad. Na alle informatie die we gekregen hebben zijn we direct aan de slag gegaan om Stijn zo snel mogelijk zichzelf weer te laten zijn. En dat ging al heel snel heel goed, wat waren we trots en zo ontzettend blij dat we de oude Stijn weer terughadden. Het is weer helemaal als vanouds en we genieten volop van ons gezinnetje! Selma dankjewel voor alles, we weten voor een volgende keer als er iets is waar we moeten zijn!
 

Geschreven door Marieke

“Selma kan vanuit het perspectief van je kind/ baby advies geven hoe je 'beter' om kan gaan met je kinderen. Het heeft ons geholpen om te begrijpen waar onze kinderen behoefte aan hebben. Wij vroegen ons af wat wij konden doen voor onze jongste baby die vaak ziek is. Selma heeft concrete tips gegeven om mee aan de slag te gaan. Het is voor ons een stimulans geweest om dingen in ons dagelijks leven te veranderen, zodat het ons allen beter gaat.”
 

Geschreven door Monique

“De twinkeling in je ogen heeft me de passie laten zien waarmee je werkt. Deze nuchtere financial heb je met beide benen op de grond laten staan en laten zien dat er op andere manieren te voelen en te ervaren is. Ondanks de hogere sferen was mijn gevoel bij je: down to earth, rust, humor, relaxte persoonlijkheid. Je bent goed in de weg wijzen naar inzichten en misschien nog wel beter in het vasthouden van spiegels. Ik heb het als een verrijking ervaren.”
 

Geschreven door Thessa

“Selma is een betrokken, warme en sociale vrouw.
Ze kan snel contact maken met wie je bent en waar je mee bezig bent. Ze voelt dingen scherp aan en kan je begeleiden in je proces.
Selma heeft een aantal opleidingen en cursussen gedaan die haar intuïtie hebben versterkt en waardoor ze veel kennis heeft opgedaan.
Ze kan je op je gemak stellen en stelt zich helemaal open voor jouw vraag/wens/probleem.
Ze is veelzijdig en laat haar hart spreken.”
 

Geschreven door Mariëlle

In juni 2009 had ik voor het eerst een afspraak met Selma. Ik was toen zwanger van mijn dochter. Ik ben bij haar terecht gekomen via de verloskundige die mij een flyer van Selma gaf. (zelf had ik de flyer al eerder meegenomen naar huis)
 

De reden dat ik een afspraak met Selma maakte, was dat ik hoopte meer het unieke en bijzondere gevoel te krijgen over mijn zwangerschap. De prenatal catalogus vond ik verschrikkelijk en iedereen was “maar” zwanger. Het was voor mij zo massaal dat ik het bijzondere gevoel miste.

Ik vond het moeilijk om het bijzondere van de zwangerschap te voelen. Selma heeft mij daarin begeleid, door mijn energie te vertalen naar woorden, de juiste stenen aan mij te geven en met tips en adviezen.
Ik zie het dat Selma mijn energie vertaalt in woorden, zodat het helder voor je wordt.

In de laatste afspraak heeft zij mij ook een aantal dingen doorgegeven over mijn dochtertje die nog geboren moest worden. Dat was erg fijn en bijzonder. Ik vind het mooie ervan, dat haar waarnemingen kloppen. Het is zo prettig om dit te weten, omdat we onze dochter daardoor beter begrijpen….

Nu bijna 2 jaar na onze eerste ontmoeting heb ik nog steeds veel aan de gesprekken gehad.
 

En is er veel veranderd in mij en mij/ons leven.

Liefs, Mariëlle
 

Geschreven door Maria:

I can personally recommend Selma to anyone. I have now met with her four times throughout a period of 18 months.

I didn’t have a specific reason going to Selma at first – but I kept coming back because every coaching session gave me valuable insight that I can use in my every day life. It also led to powerful actions from my end that has changed the way I lead my life in a positive way. But most of all – it has given me more piece with where I am coming from, where I am now and where I am going.

Liefs Maria
 

Geschreven door Saskia n.a.v de weekendworkshop:

“Wat een bijzonder weekend met bijzondere mensen, die durven verder te kijken, dan wat er nu te zien is in de wereld van beleving.”
 

Geschreven door Jenny n.a.v de weekendworkshop:

Lieve Henk, Selma en Alex,

Mijn leven is in de afgelopen 5 maanden behoorlijk op z'n kop gezet.
Door het reinigen van mijn huis in dec. 2009 door Henk is alles in een stroomversnelling terecht gekomen, maar zoals achteraf bleek wel degelijk de bedoeling was. Het voelde alsof ik versneld op de spirituele weg werd geplaatst. Er was al heel lang een verlangen om hieraan gestalte te geven, maar ik wist niet zo goed hoe! Je kunt je behoorlijk eenzaam voelen, als er grote veranderingen plaatsvinden
 

Klik hier om verder te lezen.

Volg mij!
BabyFluisteren Selma Weideman
Deel deze site!