per 10-08-2016 stop ik met werken als babyfluisteraar

Babyfluisteren (t/m 16 jr)
 
 

  • Huilt je kind veel?
  • Heeft je kind driftbuien?
  • Weigert je kind te eten?
  • Slaapt je kind onrustig?
  • Vraagt je kind veel aandacht?
  • Wat zou jouw kind je willen zeggen?
  • Is je kind vaak angstig?


Bij kinderen die bang, boos of verdrietig zijn, huilen, niet lekker in hun vel zitten, slecht slapen of niet praten, tasten ouders vaak in het duister over de oorzaak hiervan. Voor een kind is het veelal moeilijk om te benoemen wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld omdat het (nog) niet praat of zijn gevoel moeilijk kan uiten.
Ook in het geval van lichamelijke klachten, zoals een handicap, allergie, eczeem, een slechte stoelgang, buikpijn, oorpijn, hoofdpijn of vermoeidheid is de oorzaak soms onduidelijk. In sommige gevallen is de diagnose wel gesteld, bijvoorbeeld in het geval van ADHD of PDD-NOS, maar zoekt het gezin naar een manier om met de klachten of beperkingen om te gaan.
 
Opheldering en advies
In dergelijke situaties geef ik inzicht in de oorzaak van het probleem, draag ik oplossingen voor de klachten aan en geef ik praktisch advies. Deze methode pas ik toe voor baby’s, maar ook voor oudere kinderen, tot en met zestien jaar.

Advies op papier
Na de sessie ontvangen de ouders een beknopte, schriftelijke weergave van het gesprek, de tips en adviezen. De adviezen geven vrijwel altijd resultaat op korte termijn. Daaraan dragen ook mijn voedingsexpertise, intuïtie en medische kennis bij.
 
Na de sessie
De sessie heeft vaak een grote impact. Of het kind voelt zich beter in balans, of het kind moet eerst nog ontladen. Dat kan zich uiten in onder andere druk gedrag, boosheid, huilen of het zoeken van veiligheid en omhulling. Graag begeleid ik ouders in de periode na de sessie, zodat alle puntjes op i worden gezet en het kind ook daadwerkelijk beter in zijn vel komt te zetten. 
Een tweede sessie is in de meeste gevallen van grote waarde, ook indien alles al na de eerste sessie goed lijkt te gaan. In de tweede ontmoeting wordt de voortgang besproken en worden eventuele onderliggende problemen opgelost. Uit ervaring blijkt dat dit belangrijk is voor een langdurige, positieve verandering. Ook behandelen we dan de vragen die ouders vaak nog hebben.
 
Resultaat
Het kind slaapt weer, is vrolijk, ontspannen en levenslustig. Het kind verteld zelf wat het nodig heeft om weer in balans te komen. De andere gezinsleden krijgen ook weer de ruimte en tijd voor hun eigen ontwikkeling.
 
Sessies
Het traject is meestal in 1 tot 2 sessies afgerond.Tarief eerste fluistersessie: €145 (circa 1 uur), tweede sessie €145 (circa 1 uur). Ik werk altijd bij de gezinnen thuis en plan max 1 gezin per dag. Per gereden km reken ik 0,40 cent. Neem voor de mogelijkheden contact op.
 
Ouders blijken soms behoefte aan coaching te hebben tijdens of na een fluistersessie.
 
Lees op de pagina Werkwijze meer over mijn kennis en ervaring. Neem voor meer informatie gerust contact op. Ik neem de tijd voor je en help je graag verder.
 
Hartegroet,
Selma Weideman
 
 

Volg mij!
BabyFluisteren Selma Weideman
Deel deze site!